Over ons


Geschiedenis van Van Ooijen Citrus BV
In 1934 begon Han van Ooijen met de handel in groenten en fruit op de groothandelsmarkt aan het Noordplein in Rotterdam. In 1955 nam zijn zoon Sjaak van Ooijen de zaak over en enkele jaren later verhuisde de groothandelsmarkt naar de Spaanse Polder in Rotterdam. Toen Sjaak van Ooijen in 1974 met pensioen ging, startten zijn twee zoons Hans en Gerry hun eigen onderneming. Na enkele verhuizingen binnen de groothandelsmarkt, veranderden de activiteiten geleidelijk van groothandel naar import/export. De kans kwam om een nieuw distributiecentrum in Ridderkerk te laten bouwen, in het centrum van de AGF-handel. In 2002 was het complex klaar en zijn we naar de handelsweg verhuisd. In 2012 heeft Hans van Ooijen besloten om zich terug te trekken uit de dagelijkse handel en zijn Marcel van der Welle en Jacco Gielen toegetreden tot de directie van Van Ooijen Citrus BV.

De speerpunten van Van Ooijen
Fruit is een bijzonder natuurproduct. Onmisbaar als voedingscomponent, kwetsbaar als handelswaar. Daarnaast variëren de eisen die aan fruit gesteld worden van land tot land en van klant tot klant.

Om uw betrouwbare partner te kunnen zijn, heeft Van Ooijen Citrus BV een paar speerpunten:
  • We willen álles weten van de producten die we verkopen. Daarom hebben we een select aantal producten in ons assortiment en doen we alleen waar we goed in zijn.
  • Groot worden door klein te blijven. We willen er persoonlijk op toe kunnen blijven zien dat alleen een passende partij fruit bij de koper aangeboden wordt. Individueel maatwerk, dat is waar het om gaat bij Van Ooijen Citrus BV.
  • We leggen meer nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit.
  • Het verder optimaliseren van de service die u nu al van ons gewend bent. Wij zijn pas tevreden als U het bent.

Laatste Nieuws


18
jun
Van Ooijen in de Markthal Lees meer>

Contactgegevens


Handelsweg 149
2988 DC Ridderkerk
The Netherlands
T. +31 (0)180 - 65 55 55
F. +31 (0)180 - 55 75 44
E. info@vanooijencitrus.nl